Vrancea: Peste 70 de gospodării inundate şi circa 550 de hectare de culturi distruse de ape la Bilieşti

Peste 70 de gospodării au fost inundate, duminică, la Bilieşti şi circa 550 de hectare de culturi au fost distruse în totalitate de apele revărsate ale râului Putna, potrivit primarului comunei, Vasile Chirilă.

"Nu ne aşteptam să mai păţim, după 16 ani, încă o dată aşa ceva. Avem în jur de 70 de gospodării în care a intrat apa, din care în 35 a intrat şi în case. Avem şi 550 de hectare de teren agricol afectate total. S-au autoevacuat în jur de 40 de persoane, 17 le-am evacuat împreună cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea. Am mai evacuat şi noi dimineaţă în jur de cinci persoane. Plus animalele pe care iniţial le-au evacuat oamenii singuri, dar după ce a venit apa mare nu s-a mai putut decât cu utilajele noastre", a declarat Vasile Chirilă.

Primarul spune că lucrurile ar fi putut fi şi mai grave în localitate dacă în cursul nopţii nu ar fi spart un canal al ANIF pentru a lăsa apa să curgă pe câmp.

"Am aflat din mesajele primite de la meteo că va ploua în continuare. Nu e vorba că plouă la noi. La noi n-ar fi o problemă, doar că plouă la munte. Şi apa asta nu e de la noi, e de la munte. Şi ea se strânge ca într-un lighean şi vine spre noi. Dacă aseară nu reuşeam să sparg digul, canalul de irigaţii al ANIF-ului, lucru care trebuia făcut de 16 ani (…), dacă nu făceam acea breşă, apa aici era de un metru până la jumătatea localităţii", a spus Chirilă.

În localitate intervin mai multe echipaje ale ISU Vrancea pentru monitorizarea situaţiei şi ajutorarea persoanelor aflate în nevoie. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citește și:

 

Vrancea: Zeci de gospodării inundate şi mai multe drumuri judeţene închise, în urma fenomenelor meteorologice

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie