VIDEO Iulia Matei (MAE): Aşteptarea noastră este să avem o perspectivă clară de aderare la Schengen

Aşteptarea României este să aibă o "perspectivă clară" de aderare la spaţiul Schengen, a transmis, marţi, secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, într-o declaraţie de presă comună cu omologul francez, Clement Beaune.

 

"Am discutat, desigur, despre Schengen şi aderarea României la spaţiul Schengen. Am retransmis aşteptarea României ca o decizie favorabilă privind aderarea la spaţiul Schengen să fie luată cât mai curând, având în vedere că România îndeplineşte toate criteriile de aderare, iar criza pandemică ne-a arătat cât este de important să avem un spaţiu Schengen eficient, care să nu mai menţină fragmentări şi care să valorizeze contribuţia reală a statelor care participă de facto printr-o serie de mecanisme care ţin de angrenajul cooperării la nivel european din perspectiva Afacerilor Interne, precum România", a afirmat Matei.

 

Astfel, ea a transmis că "aşteptarea noastră este, aşadar, ca această decizie în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen să nu mai fie temporizată şi să avem o perspectivă clară de aderare".

 

La rândul său, oficialul francez a vorbit despre importanţa ca fiecare ţară din acest spaţiu să îl consolideze.

 

"Vom lucra într-un spirit al securităţii frontierelor, vorbim despre Schengen şi ştiu cât de important este acest subiect pentru România, dar ne dorim să construim împreună, pentru că lărgirea spaţiului Schengen nu înseamnă fragilizarea acestuia, ci fiecare ţară care intră în spaţiul Schengen nu face altceva decât să consolideze, să întărească acest spaţiu şi securitatea sa", a arătat Clement Beaune, potrivit traducerii oficiale. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie