VIDEO Iohannis: Trebuie să conştientizăm importanţa extraordinară a acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice, dar şi să protejăm mediul

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Parcul Natural Comana, context în care a subliniat importanţa acţiunilor privind combaterea schimbărilor climatice, dar şi a necesităţii protejării mediului.

 

"Trebuie să conştientizăm importanţa extraordinară a acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar, în acelaşi timp, să protejăm mediul. O zonă ca aceasta, care este foarte aproape de Bucureşti, are aproape aceeaşi valoare pentru bucureşteni cum are un parc. (…) Se ajunge foarte uşor aici, o zonă foarte frumoasă, foarte plăcută şi (…) bucureştenii vin în număr mare, de aceea este nevoie să conştientizăm importanţa acestor locuri şi pentru sectorul de recreere", a spus preşedintele Iohannis.

El a arătat că prin vizita sa vrea să atragă atenţia asupra importanţei zonelor naturale protejate.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

"Prin vizita mea, astăzi, aici vreau să atrag atenţia asupra importanţei acestor zone naturale protejate. Avem mai multe astfel de zone în România şi ele au, evident, o importanţă deosebită pentru mediu, (…) dar, în acelaşi timp, au o importanţă extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice. Vedeţi, suntem într-o zi foarte călduroasă, dar pădurea menţine temperatura un pic mai joasă. Similar, când avem furtuni, ploi torenţiale, zonele de pădure reţin apa şi cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Chiar la noi am avut în această primăvară şi în această vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieşite din comun, am avut zile caniculare, mult mai multe decât altă dată, am avut furtuni, ploi torenţiale. Ştiţi că în săptămânile trecute am avut inundaţii grave în mai multe zone ale ţării", a punctat şeful statului.

Iohannis a felicitat autorităţile locale, care l-au însoţit în vizită, pentru proiectele de extindere a zonei. "Vă dau nota zece", le-a spus preşedintele.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Proiectele de dezvoltare a zonei i-au fost prezentate şefului statului de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

"Este un parc foarte important care influenţează viaţa socio-economică a judeţului Giurgiu, motiv pentru care Consiliul Judeţean a avut şi în trecut şi pregăteşte un număr de proiecte importante care să ne ajute să punem în valoare această bogăţie de care ne mândrim", a spus el.
 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Beianu a arătat că proiectele vizează reconstrucţia ecologică a bălţii Comana prin ridicarea cotei digului, realizarea unui culoar pentru biciclete de la Bucureşti prin Parcul Comana, digul de apărare până la municipiul Giurgiu, a unor trasee prin interiorul parcului pentru rezervaţiile de ghimpe şi bujor sălbatic, a unei zone de parcare şi pentru evenimente şi a unui ansamblu socio-cultural în incinta mânăstirii.

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi autorităţile locale au vizitat cu o barcă ecologică Parcul Natural Comana.

"Sunt convins că, dacă se realizează proiectele care au fost prezentate, zona va deveni mai atractivă, mai cunoscută şi, cu siguranţă, atunci are şanse să se dezvolte şi mai mult şi să joace un rol important din punct de vedere al echilibrului mediului şi este o zonă care poate să contribuie efectiv la prevenirea schimbărilor climatice, cel puţin climatul din regiune. Una peste alta, acest proiect este un proiect vechi, este unul foarte reuşit şi, din partea mea şi a echipei mele, vor primi tot sprijinul de care au nevoie", a transmis Klaus Iohannis. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie