VIDEO Cîţu: Investiţiile în derulare prin PNDL merg mai departe;plătim facturile pentru cele cu cheltuieli eligibile

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că toate investiţiile care sunt în derulare prin PNDL vor merge mai departe şi vor fi plătite facturile pentru cele care au cheltuieli eligibile, subliniind, însă, că Guvernul va veni la rectificarea bugetară cu un program special dedicat drumurilor judeţene şi comunale.

 

El fost întrebat dacă are în intenţie să modifice într-un fel PNDL şi ce se întâmplă cu investiţiile care sunt în derulare acum.

"În primul rând, toate investiţiile care sunt în derulare vor merge mai departe şi vom plăti facturile pentru cele care au cheltuieli eligibile. Acest guvern, această guvernare şi guvernarea de anul trecut, din care am făcut parte, a plătit la timp facturile, un lucru pe care nu-l făcuseră alţii de mai mulţi ani. În ceea ce priveşte următoarele programe, deja am anunţat că am scos dintre proiectele, din lista de proiecte de la CNI, toate acele proiecte care vizează drumuri judeţene şi comunale care nu se pot finanţa nici prin fonduri europene, nici prin PNRR, nici prin alte surse. Pentru acele proiecte vom face un program special de investiţii (…), pentru că România trebuie să treacă la etapa următoare, să avem drumuri asfaltate în toată România – şi drumuri judeţene, şi drumuri comunale. Este vorba de 7 miliarde de lei. La rectificarea bugetară vom anunţa exact cum se va derula acest program, care, bineînţeles, va crea şi motivaţii pentru anumite unităţi administrativ-teritoriale, un program care are şi nişte priorităţi", a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a explicat că vor fi făcute cu prioritate drumuri comunale în acele zone unde deja există canalizare şi apă. AGERPRES/ (A – autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

VIDEO Cîţu: Eliberarea din funcţie a lui Murguleţ a venit în urma unor informaţii pe care le-am primit

 

VIDEO Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării plăteşte în continuare facturile din PNDL

 

VIDEO Cîţu: Certificatul verde digital va fi operaţional de la 1 iulie

 

VIDEO Guvernul: Măsuri de protecţie socială pentru disponibilizaţii din Valea Jiului şi de la Compania Naţională a Uraniului

 

VIDEO Cîţu: Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii în cursul acestui an

 

VIDEO Cîţu: Ne mişcăm mai repede în Guvern, am vrea ca acelaşi ritm să fie şi în Parlament

 

VIDEO Cîţu: Noi relaxări – la competiţiile sportive pot participa spectatori până la 50% din spaţiu

 

VIDEO Cîţu: Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie