VIDEO Cîţu despre nemulţumirile lui Orban privind Guvernul: Pare mai mult o retorică a PSD

Premierul Florin Cîţu a susţinut, marţi, că nu a văzut ultimele declaraţii ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la adresa Guvernului, însă a afirmat că pare mai mult "o retorică a PSD".

"Nu am văzut, dar nu cred că putea să spună aşa ceva preşedintele PNL, pentru că pare o retorică PSD. Până nu văd aceste declaraţii, nu pot să comentez. Pare mai mult o declaraţie a PSD decât a preşedintelui PNL. (…) Nu pot să comentez ceea ce nu am văzut, dar, repet, asta este mai mult o retorică a PSD decât a PNL", a afirmat Cîţu, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

 

El a fost întrebat şi dacă va demisiona din funcţia de premier dacă va pierde alegerile interne din PNL, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă nu va câştiga competiţia pentru şefia partidului.

"Eu sunt aici în cursa pentru preşedintele PNL. Despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună", a răspuns prim-ministrul.

Ludovic Orban a declarat luni că, în eventualitatea în care va pierde alegerile interne din partid, va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El a afirmat că, dacă Florin Cîţu va fi cel care va pierde, va trebui să renunţe la mandatul de premier, deoarece nu ar mai avea legitimitate şi autoritate pentru a exercita această funcţie.

Orban a reproşat Guvernului că nu a reuşit să aibă Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă aprobat până la această dată, dar şi faptul că trenează campania de vaccinare anti-COVID. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie