VIDEO Bistriţa-Năsăud: Maratonul Via Transilvanica, organizat de Tăşuleasa Social, la prima ediţie

Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud, condusă de Alin Uhlmann Uşeriu şi din care face parte şi fratele acestuia, ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu, organizează, în perioada 18 – 19 iunie, prima ediţie a maratonului Via Transilvanica – traseul tematic al cărui proiect a fost lansat în urmă cu trei ani, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Competiţia va avea patru probe: ultramaraton (161 kilometri), maraton (39,55 kilometri), semimaraton (22 kilometri) şi mountain-bike (39,5 kilometri).

 

Pe site-ul viatransilvanica.livetrail.run, apar înscrişi, în total, aproximativ 400 de concurenţi: 45 la ultramaraton, 114 la maraton, 169 la semimaraton şi 69 la proba de mountain-bike.

Startul ultramaratonului, unde sunt înscrise şi trei femei, dar sunt şi concurenţi din Chişinău, se va da vineri, de la ora 18,00, de lângă Mănăstirea Putna din judeţul Suceava, acolo unde se află prima bornă de pe traseul Via Transilvanica.

Ultramaratonul, cotat cu şase puncte în sistemul ITRA, va avea ca punct final campusul Tăşuleasa Social din Pasul Tihuţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), iar concurenţii trebuie să termine cursa în cel mult 40 de ore.

Pentru celelalte trei probe, starturile se vor da sâmbătă dimineaţa, la ore diferite, din campusul Tăşuleasa Social.

Proiectul Via Transilvanica a fost lansat în iunie 2018, la Alba Iulia, şi şi-a propus marcarea cu borne de andezit a unui traseu tematic de aproximativ 1.400 de kilometri, care se întinde de la Putna la Cazanele Dunării, traversând 10 judeţe.

Până în prezent, cei de la Tăşuleasa Social şi partenerii lor au reuşit să marcheze peste 800 de kilometri din acest traseu, care deja a început să fie parcurs de turişti, pe jos sau cu bicicleta, fapt care a stimulat comunităţile locale să dezvolte proiecte sau mici afaceri menite să promoveze fiecare loc din punct de vedere cultural sau gastronomic. AGERPRES/(AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie