UPDATE Brăila: Posibilul caz de răpire a unei fetiţe nu s-a confirmat; bărbatul filmat în autobuz este un prieten de familie

* UPDATE ORA 13,32 Posibilul caz de răpire a unei fetiţe de 3 ani nu s-a confirmat, IPJ Brăila precizând, după efectuarea cercetărilor, că bărbatul care fusese filmat în timp ce ţinea în braţe, în autobuz, o fetiţă care plângea şi se zbătea, era un prieten al familiei copilului.

"Urmare evenimentului sesizat prin apel 112 cu privire la imaginile apărute în spaţiul public care evidenţiază un bărbat care ţinea în braţe un minor, care plângea şi încerca să se smulgă din braţele bărbatului în timp ce se aflau într-un autobuz destinat transportului în comun, care circula pe raza municipiului Brăila, revenim şi vă informăm următoarele: În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii brăileni a fost identificat minorul, o fetiţă în vârstă de 3 ani, care în prezent se află la domiciliu, unde locuieşte împreună cu mama, bunica şi mătuşa, în municipiul Brăila şi nu a fost victima niciunei infracţiuni. Atât mama fetiţei, în vârstă de 26 de ani, cât şi mătuşa acesteia, le-au declarat poliţiştilor că este vorba despre o neînţelegere şi că bărbatul care apare in imaginile din spaţiul public este un prieten de familie apropiat, pe care minora îl cunoaşte foarte bine", informează IPJ Brăila.

Mama şi mătuşa fetiţei le-au declarat poliţiştilor că, în cursul zilei duminică, s-au deplasat împreună cu bărbatul în cauză şi cu frăţiorul minorei în părculeţul din zona Caporal Muşat, unde toţi trei au supravegheat pe cei doi minori.

"Când au vrut să revină acasă, s-au grăbit să prindă un mijloc de transport în comun, femeile au luat băieţelul, iar bărbatul a luat în braţe fetiţa. În staţia de autobuz, în grabă, s-ar fi urcat într-un autobuz greşit, fapt pentru care fetiţa a început să se agite, însă el a coborât cu ea la următoarea staţie din Bariera Călăraşilor, s-au reîntâlnit şi au mers acasă, unde fetiţa se află şi în prezent, în afara oricărui pericol", se mai arată în informarea IPJ Brăila. 

 

* ORA 09,34 Brăila: Posibil caz de răpire a unei fetiţe; Poliţia, sesizată în urma unor imagini filmate într-un autobuz

 

Poliţia cercetează un posibil caz de răpire după ce, duminică seară, pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ făcut într-un autobuz din municipiul Brăila, în care apărea o fetiţă care plânge şi se zbate în braţele unui bărbat de etnie romă.

"Vă informăm că duminică, în jurul orei 22,00, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un autobuz destinat transportului în comun, care circula pe raza municipiului, ar fi fost un bărbat brunet care ţinea în braţe un minor care plângea şi încerca să se smulgă din braţele bărbatului. În prezent, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt", a transmis IPJ Brăila.

Pe filmuleţ se vede cum fetiţa îl loveşte cu palmele pe bărbat şi îl împinge, ca să scape din braţele lui. AGERPRES/(AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 

*** UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei. 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie