Tulcea: Spaţiul de picnic amenajat de Primăria municipiului, accesat de locuitori înainte de inaugurare

Tulcenii au început să folosească locul de picnic amenajat de Primăria municipiului în cadrul unui proiect european, deşi oficial va fi deschis abia săptămâna viitoare, iar primarul Ştefan Ilie speră ca utilizatorii să aibă grijă de zona respectivă.

Spaţiul a fost construit în ultimii aproximativ doi ani, pe malul lacului Ciuperca şi cuprinde zece foişoare cu acoperiş din stuf, un loc de joacă pentru copii, cinci grătare cu spălătoare, un debarcader şi hidrobiciclete.

"Este un proiect nou şi cam exclusivist dacă ne uităm la ce se întâmplă în alte oraşe în care nu există aşa ceva. Am fi foarte dezamăgiţi dacă acest loc va fi vandalizat şi sperăm ca spaţiile să fie întreţinute de fiecare cetăţean, pentru că acolo sunt şi nişte bani din bugetul local, pe lângă banii europeni", a declarat, pentru AGERPRES, Ştefan Ilie.

 

Foto: (c) LUISIANA BIGEA / AGERPRES

 

Consilierii locali au aprobat joi, în timpul ultimei şedinţe în plen, Regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de picnic în zona parcului Lacul Ciuperca, iar potrivit acestuia accesul este gratuit, în baza unei programări, zona putând fi utilizată timp de trei ore, în baza buletinului de identitate.

"Regulamentul a fost aprobat şi, respectând toate procedurile birocratice, chiar urgentându-le, din august vom deschide spaţiul. Dar înainte de a fi deschis, mai mulţi cetăţeni au solicitat deja rezervarea unor spaţii", a mai spus primarul.

Regulamentul de funcţionare a zonei de picnic de pe malul lacului Ciuperca prevede şi sancţiuni cuprinse între 100 de lei şi 5.000 de lei pentru nerespectarea normelor impuse.

Chiar dacă oficial zona nu a fost deschisă publicului, în fiecare seară spaţiul amenajat prin proiectul european este plin de tulceni, situaţia fiind explicată prin faptul că lacul Ciuperca a devenit principala zonă de promenadă din municipiu deoarece faleza Dunării este în reparaţii.

Finanţat prin Grupul local de acţiune pentru pescărie durabilă Delta Dunării, proiectul a avut un buget de aproximativ 2,7 milioane de lei. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie