Tulcea: Circa 50 de hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, distruse de incendiile din ultimele 24 de ore

Circa 50 de hectare de vegetaţie uscată şi mirişte au ars, duminică după-amiază, în timpul unor incendii apărute în apropierea satelor Luncaviţa şi Casimcea, din judeţul Tulcea, în urma unor incendii provocate, a anunţat luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cea mai mare suprafaţă, 15 hectare de mirişte şi circa 25 de hectare de vegetaţie uscată, a ars pe raza localităţii Casimcea, acolo unde au intervenit şase subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, precum şi membri ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Casimcea cu o autospecială de stingere.

"Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de la momentul anunţării, la ora 19.00. În sprijinul pompierilor au intervenit şi câţiva localnici cu tractoare şi cisterne, pentru a stopa arderea", a menţionat ISU Delta.

La Luncaviţa, au ars 10 hectare de vegetaţie uscată, iar pentru stingerea incendiului au intervenit lucrătorii Secţiei de Pompieri Măcin şi serviciul de voluntari al primăriei comunei, incendiul fiind stins după aproape două ore.

"În urma acestor incendii, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite", a precizat ISU Delta. AGERPRES/(AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie