Traficul pe Aeroportul Internaţional Iaşi, blocat din cauza ceţii dense

Traficul aerian deasupra Iaşiului este blocat din cauza ceţii dense, însă Aeroportul Internaţional rămâne deschis.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat că până la această oră nicio aeronavă nu a reuşit să aterizeze din cauza vizibilităţii extrem de reduse, fapt care determină întârzieri şi pentru decolări.

"Indiferent de condiţiile meteo şi de schimbările ce pot apărea din orarul de zbor, le recomandăm pasagerilor care şi-au cumpărat bilete pentru astăzi să se prezinte la aeroport la ora programată şi să ţină în permanenţă legătura cu operatorii aerieni. Precizăm că echipamentele de apropiere pentru aeronave şi sistemul de balizaj al aeroportului funcţionează perfect, însă atunci când valorile de vizibilitate sunt sub limitele admise, avioanele nu pot ateriza în condiţii de siguranţă, iar în astfel de situaţii viaţa şi integritatea pasagerilor sunt cele mai importante", anunţă conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi prin intermediul paginii de socializare.

Cursa aeriană Iaşi – Treviso, care ar trebui să decoleze la ora 13,10, are anunţată deja o întârziere de 85 de minute. Aeronavele nu au reuşit să decoleze de pe Aeroportul Internaţional Iaşi spre aeroporturile din Timişoara, Otopeni, Beauvais (Paris). Cursele ar fi trebuit să plece încă de la primele ore ale dimineţii. AGERPRES/(AS – autor: Daniela Malache, editor: Elena Stanciu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie