Tîlvăr: Comisia Europeană a luat o poziţie fermă în cazul alocaţiilor pentru copii din Austria

Deputatul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, salută decizia Comisiei Europene de a interveni ferm în cazul alocaţiilor din Austria, în care şi românii sunt vizaţi.

În Austria, de la 1 ianuarie 2019, a intrat în vigoare controversata legislaţie privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru, în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului. Comisia Europeană a notificat oficial Austria cu privire la deschiderea procedurii de infringement pentru această lege. Austria are 2 luni la dispoziţie pentru a schimba decizia, în caz contrar va fi activată procedura de infringement", se precizează într-un comunicat de presă al comisiei transmis, joi, AGERPRES.

"Sunt bucuros să aflu că astăzi, Comisia Europeană a luat o poziţie fermă faţă de intrarea în vigoare a acestei legislaţii care contravine principiilor europene comune. Acest lucru demonstrează că vocile noastre sunt ascultate şi cântăresc considerabil la Bruxelles. Încă din 2017, când acest subiect era în faza de proiect, am abordat subiectul în toate întâlnirile cu relevanţă europeană, atrăgând atenţia asupra necesităţii unei abordări nediscriminatorii, conforme principiilor şi valorilor europene, pe care cu toţii trebuie să le împărtăşim", a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.

El spune că oamenii politici trebuie să ia o atitudine tranşantă de fiecare dată când drepturile cetăţenilor români, care sunt totodată şi cetăţeni europeni, nu sunt respectate şi să acţioneze hotărât, pentru ca aceştia să fie trataţi corect şi egal.

"Aşa cum a afirmat şi doamna comisar Marianne Thyssen, nu există copii de clasa a doua în UE. Atunci când cetăţenii din altă ţară UE contribuie în acelaşi mod la un sistem de securitate socială ca şi lucrătorii locali, aceştia ar trebui să beneficieze de aceleaşi beneficii şi atunci când copiii lor locuiesc în străinătate", a adăugat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor. AGERPRES/(AS – editor: Florin Marin, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie