Tăriceanu: Viitorul proiect european nu poate să fie Europa care lasă o parte din state în urmă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se pronunţă pentru un proiect european bazat pe coeziune şi solidaritate, nu pentru o Europă "cu mai multe viteze", în care unele state sunt lăsate în urmă.

"Viitorul proiect european nu poate să fie Europa cu mai multe viteze, Europa care lasă o parte din state în urmă. Vreau să fie Europa solidarităţii, a coeziunii, în care toate ţările sunt tratate pe picior de egalitate. Asta e Europa în care am crezut că intră România la 1 ianuarie 2007. Aceste linii directoare nu le voi abandona niciun moment", a spus Tăriceanu sâmbătă, la Bacău, potrivit unui comunicat de presă al ALDE transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, Călin Popescu-Tăriceanu a participat, alături de candidaţii ALDE pentru Parlamentul European, la prima lansare regională, la care au fost prezenţi membri ai filialelor din judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi şi Neamţ.

Preşedintele ALDE le-a transmis membrilor de partid prezenţi la Bacău că îşi doreşte ca România să devină a şasea economie a Uniunii Europene, după ce Marea Britanie nu va mai fi membru al UE.

"Ambiţia mea e să văd România devenind a şasea economie a UE. Am convingerea că acest lucru e posibil. E posibil dacă cineva ca preşedinte va reuşi să unească energiile pozitive într-un ambiţios proiect de viitor. România a avut după 1990 două proiecte de mare anvergură în jurul cărora întreaga clasă politică s-a strâns: aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. De aceea, am încredere că vom reuşi să facem România a şasea putere economică a Europei", a afirmat Tăriceanu.

În opinia sa, alegerile pentru Parlamentul European reprezintă un moment decisiv în evoluţia ALDE.

"În sport, o victorie aduce altă victorie. Să arătăm că suntem capabili la aceste alegeri să facem o surpriză. Cred că trebuie să fim cu toţii şi conştienţi, dar şi responsabili că o victorie e posibilă", a mai spus liderul ALDE. AGERPRES/(AS – editor: George Onea, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie