Suceava: Trupul tânărului atacat de urs la stână – coborât de pe munte de jandarmi şi salvamontişti

Tânărul de 26 de ani atacat de urs la stâna de la limita judeţelor Harghita şi Suceava, dat dispărut cu o zi urmă, a fost găsit mort la circa 300 de metri de locul unde fusese văzut ultima oară, iar jandarmii au recuperat trupul şi l-au coborât de pe munte înspre judeţul Harghita, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Tânărul de 26 de ani era una dintre cele trei persoane atacate de un urs la o stână de pe raza judeţului Harghita la limita cu judeţul Suceava şi care a fugit în pădure, fiind căutat de jandarmi montani, poliţişti şi salvamontişti.

Potrivit ISU Suceava, sâmbătă dimineaţă, jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani, care se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii, constatând că leziunile suferite erau incompatibile cu viaţa.

Jandarmii l-au preluat şi au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre judeţul Harghita.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a informat, vineri, că evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava – Harghita – Mureş a avut loc pe raza judeţului Harghita.

El a precizat că ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâne din judeţul Harghita şi trei bărbaţi au încercat să alunge animalul.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată de locul atacului.

Potrivit lui Epureanu, un tânăr în vârstă de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Dosarul penal întocmit în acest caz este instrumentat de autorităţile judiciare din Harghita. AGERPRES/(AS – autor: Silvia Marcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

Suceava: Cioban atacat de un urs la Panaci – în stare gravă la spital

 

IPJ Suceava: Atacul ursului care a rănit grav un bărbat s-a produs pe raza judeţului Harghita

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie