Suceava: Ţigări de contrabandă, descoperite într-un autoturism cu număr fals de înmatriculare; şoferul a fugit în pădure

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în trafic un autoturism în care se aflau aproximativ 7.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, şoferul abandonând maşina şi fugind în pădure.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în data de 28 august, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08,30, poliţiştii de frontieră au identificat pe comunicaţia Nisipitu – Lupcina un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

''Lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care şoferul autoturismului a frânat brusc, a abandonat maşina şi a fugit. Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus şi a fugit în pădure'', precizează sursa citată.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau ţigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.960 pachete, de provenienţă Duty-Free.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare 81.432 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Audi A4 în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare al maşinii folosite în activitatea infracţională aparţine unui autoturism radiat din circulaţie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale. AGERPRES/(AS – editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie