ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 8 FEBRUARIE

* Preşedintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al ţării în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea lui Juan Guaido în calitatea de preşedinte interimar al Venezuelei, a informat Administraţia Prezidenţială.

* Guvernul va adopta bugetul de stat pe acest an, a anunţat, la începutul şedinţei Executivului, premierul Viorica Dăncilă. 'Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Acesta a fost dezbătut de toate părţile relevante, iar pilonii principali sunt sănătate, educaţie, investiţii publice', a declarat Dăncilă.

* Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare. Borcea a fost încarcerat la Penitenciarul Bucureşti-Rahova. Radu Mazăre a fugit din România şi se află în prezent în Madagascar.

* Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 95, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie