ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 3 APRILIE

* Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, pentru că acesta s-ar fi numărat printre personajele de "tristă amintire care făceau jocurile murdare" ale fostului regim comunist. Marţi, procurorul general a respins afirmaţiile lansate în spaţiul public potrivit cărora ar fi făcut poliţie politică.

* Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 34 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Caracal şi unor comune din judeţul Olt, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

* Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind implementarea programului "gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar". Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei.

* Moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, intitulată "Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3" şi iniţiată de PNL şi PMP, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor. Prin moţiune se cerea demiterea ministrului Transporturilor.

* Deputaţii au adoptat, în unanimitate, un proiect de lege care prevede ca indemnizaţia de creştere pentru al doilea copil să nu fie mai mică decât indemnizaţia pentru primul. AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie