ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 19 MARTIE

* Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide, existând suspiciuni că sunt neconforme. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că aceşti dezinfectanţi pentru spitale, cu privire la care a fost deschis un dosar penal, au fost utilizaţi în peste 30 de spitale din ţară.

* Procurorul Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali din DNA.

* Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se un proiect de modificare a OUG 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

* Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie în anulare formulată de fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi a dispus rejudecarea apelului în dosarul în care aceasta a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Potrivit deciziei instanţei, dosarul în faza de apel se va rejudeca pe 20 mai. Apărătorul acesteia a solicitat în instanţă desfiinţarea hotărârii de condamnare, invocând decizia Curţii Constituţionale privind constituirea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă. Alina Bica se află în Costa Rica.

* Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate, a declarat premierul Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a unui protocol de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului ''TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor'', finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie