ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 19 FEBRUARIE

* Conducerea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti a dispus anularea a 30 de diplome emise în perioada 2003 – 2016 la Facultatea de Geodezie, întrucât titularii acestora nu aveau calitatea de absolvent al unui program de studii de licenţă. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut un apel către toţi decanii facultăţilor să verifice direct trecerea notelor din catalog în registrul matricol.

* Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019 – 2020 este programată între 4 şi 22 martie, a anunţat ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu. Cea de-a doua etapă urmează să se desfăşoare între 2 şi 8 aprilie. Andronescu a mai informat că simularea Evaluării Naţionale se va desfăşura în perioada 11 – 13 martie, în acest an urmând să participe şi elevii de clasa a VII-a, iar simularea probelor scrise ale Bacalaureatului este programată între 18 şi 21 martie.

* Victimele virusului informatic GrandCrab, de tip ransomware, prin care se cere o recompensă pentru decriptarea fişierelor atacate, pot descărca un nou soft de devirusare pus la dispoziţie gratuit în urma colaborării dintre Poliţia Română şi Bitdefender, anunţă IGPR.

* Alte trei persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor care au decedat din această cauză ajungând la 138, potrivit ultimei informări transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

* În fiecare an, la 19 februarie, se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi. Marele sculptor român s-a născut la 19 februarie 1876.

* Consiliul Superior al Magistraturii a avizat rezultatele concursului pentru numirea procurorilor în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Procurorii care vor ocupa o funcţie de execuţie în cadrul secţiei sunt: Adina Florea, Mihaiela Iorga Moraru, Nicolae Marin, Puiu Zarafira şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

* Instanţa supremă a admis o contestaţie depusă de fostul senator Dan Şova şi a dispus anularea condamnării de 3 ani închisoare primite de acesta în dosarul 'CET Govora'. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să se rejudece pe data de 15 aprilie.

* Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul ordonanţei de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României. S-au înregistrat 17 voturi 'pentru' şi unul 'împotrivă'. Plenul CSM şi-a însuşit următoarea observaţie în ceea ce priveşte prevederile referitoare la persoanele care pot candida pentru funcţia de procuror european: "Această funcţie ar putea fi ocupată şi de către un judecător, context în care trebuie prevăzute condiţiile de vechime şi grad şi cu referire la judecători".

* Instanţa supremă a admis cererea depusă de Liviu Dragnea privind reaudierea sa în dosarul DGASPC Teleorman, în care are o condamnare în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, liderul PSD fiind citat pentru data de 18 martie.

* Cheltuielile cu deputaţii din ianuarie până în decembrie 2018 au fost de 175.188.080 de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei. În anul 2018, deputaţii au avut venituri totale de 39.389.341 de lei. Cele 226 de deplasări în străinătate în perioada ianuarie – decembrie 2018 au costat 2.670.395 de lei. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie