ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 18 MARTIE

* Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, după ce au fost contopite pedepsele primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi dosarul transferurilor din fotbal.

* Poliţiştii au efectuat 27 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, informează Poliţia Capitalei.

* Un procuror de la Parchetul General a solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din OUG 7/2019 care modifică legile justiţiei.

* Poliţia Locală din Sectorul 3 a aplicat, în luna februarie, 3.670 de amenzi pentru nerespectarea curăţeniei pe domeniul public, cu o mie mai multe decât în ianuarie, potrivit unei informări publicate pe Facebook de primarul Robert Negoiţă.

* Pompierii au intervenit luni cu opt autospeciale de stingere şi doua autoscări pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o hală de materiale de construcţii, în localitatea Baloteşti, informează ISU. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 200 mp.

* România apreciază rolul 'extraordinar de important' pe care l-a avut şi îl are Comisia Europeană în realizarea operelor audiovizuale româneşti şi europene prin programul Europa Creativă – MEDIA al UE, a afirmat luni ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, în deschiderea conferinţei 'Consolidarea cooperării europene prin intermediul coproducţiilor'. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie