ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 13 DECEMBRIE

* Numărul bebeluşilor care s-au născut la Maternitatea "Panait Sârbu" şi apoi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu" prezentând stafilococ auriu a ajuns la 33. Potrivit unei informări a Spitalului "Grigore Alexandrescu", în perioada 10 – 13 decembrie au mai fost internaţi în această unitate medicală încă cinci nou-născuţi.

* Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat, prin tragere la sorţi, componenţa noilor completuri de cinci judecători, valabile pentru anul 2018. Tragerea la sorţi a fost efectuată de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, în şedinţă publică, numele judecătorilor fiind introduse în bile. Cu acest prilej, Tarcea a afirmat că "mai mult sau mai puţin discret" a început "un asalt" şi asupra completurilor de trei judecători de la ICCJ, adăugând că, în măsura în care tragerea la sorţi reprezintă un element al procesului echitabil, el trebuie aplicat tuturor completurilor de trei, doi şi un judecător din ţară de la toate instanţele.

* Curtea Constituţională a României a amânat, pentru 19 decembrie, pronunţarea unei decizii asupra sesizării preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

* Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, întrebat dacă Ordonanţa privind modificarea Codurilor penal şi de procedură penală va fi adoptată până la sfârşitul anului, că analizează în ce măsură se poate reveni la proiectele de lege adoptate anul trecut de ministerul pe care îl conduce în acord cu deciziile CCR şi totodată cu transpunerea unor directive europene.

* Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Anca Jurma, a afirmat că un act normativ de o importanţă atât de mare cum este un Cod penal ar trebui dezbătut în Parlament mai degrabă decât adoptat printr-o ordonanţă de urgenţă. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie