ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 11 FEBRUARIE

* Comisiile parlamentare se reunesc luni după-amiază pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Şedinţele comisiilor de specialitate vor începe la ora 15,00, pentru avizarea proiectelor. În acelaşi timp vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15,00. Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri, de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri.

* Partidul Social Democrat cere Reprezentanţei Comisiei Europene din România să fie atentă şi la îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociaţii ale magistraţilor din ţara noastră în ceea ce priveşte "afirmaţiile eronate, nereale" apărute "în mod repetat" în rapoartele MCV.

* Numărul persoanelor care au murit, până în prezent, din cauza gripei a ajuns la 105, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele patru persoane care au murit de gripă sunt trei bărbaţi din Bucureşti, având vârste de 62, 63 şi, respectiv, 41 de ani, şi o femeie de 59 de ani din Bucureşti – toate cu virus gripal confirmat de tip A. Toţi aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

* Peste 50% dintre apelurile efectuate în 2018 la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sunt non-urgenţe, printre acestea fiind persoane care reclamă că nu pot returna produse la magazine, că este aprinsă lumina pe stradă sau vor să afle mersul trenurilor, "campion" fiind un bucureştean care în 10 luni a sunat de peste 21.000 de ori, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Luni, 11 februarie, este ziua numărului unic european pentru apelurile de urgenţă 112. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie