ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 10 IANUARIE

* Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care prezintă motivele pentru care a decis să respingă propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. "Propunerile (…) nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs", a comunicat Iohannis în scrisoarea referitoare la respingerea Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi. În cea de-a doua scrisoare, şeful statului a precizat că a respins propunerea lui Vasilescu la Transporturi deoarece nu are expertiza necesară gestionării acestui domeniu, iar a lui Ilan Laufer la Dezvoltare pentru că nu întruneşte condiţiile prevăzute de lege.

* Solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror la DNA a lui Lucian Onea a fost transmisă Secţiei de procurori a CSM, a anunţat DNA. Onea este în prezent suspendat din această funcţie, întrucât şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute, a precizat DNA.

* Un număr de 140 de blocuri din sectoarele 1 şi 6 sunt afectate de avarii la reţeaua primară de termoficare, motiv pentru care a fost întreruptă furnizarea apei calde şi a încălzirii, potrivit unor informaţii publicate pe site-ul RADET.

* Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România a adoptat o declaraţie de susţinere a transportatorilor români, în contextul dezbaterii europene privind Pachetul de Mobilitate, informează USR prin intermediul unui comunicat. Formaţiunea menţionează că se solidarizează cu protestele de joi de la Bruxelles organizate de federaţiile transportatorilor.

* Traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat joi seară, între orele 19,30 – 20,00, pe strada Episcopiei şi între orele 21,30 – 21,45 pe Calea Victoriei, în contextul desfăşurării la Ateneul Român şi la Palatul Regal a ceremoniei oficiale de lansare a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie