ŞTIIRLE AMIEZII ÎN JUDEŢE – 25 FEBRUARIE

* Poliţiştii fac cercetări în cazul unui bărbat din municipiul Arad care şi-ar fi ucis soţia, în noaptea de duminică spre luni, cu mai multe lovituri de cuţit, iar ulterior s-ar fi sinucis, aruncându-se de la etajul nouă al unui bloc din cartierul Aurel Vlaicu, în locuinţă fiind prezent şi copilul de zece ani al cuplului.

* O casă de schimb valutar din oraşul Bumbeşti Jiu a fost spartă, poliţiştii efectuând luni cercetări pentru identificarea autorului, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

* Zeci de persoane s-au autoevacuat în urma unui incendiu care a izbucnit luni dimineaţă într-un ansamblu de locuinţe, în satul Făclia, zona Taberei, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

* Un grup de aproximativ zece persoane au protestat, luni, la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, manifestanţii având un steag tricolor şi un banner cu un mesaj adresat membrului guvernului.

* Adunarea Generală a Procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a hotărât, luni, suspendarea activităţii procurorilor, cu excepţia cauzelor urgente, în perioada 26 februarie – 1 martie.

* Un incendiu cu ardere generalizată s-a produs, luni, la Căminul cultural din localitatea Brătileşti, comuna buzoiană Brăieşti, circa 50 de elevi de la şcoala din apropiere fiind evacuaţi din cauza riscului extinderii flăcărilor.

* O femeie în vârstă de 68 de ani şi fiul acesteia, în vârstă de 40 de ani, au decedat în cursul nopţii de duminică spre luni într-un incendiu izbucnit în locuinţa lor din comuna Schitu, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

* Rata de ocupare a absolvenţilor din regiunea Nord-Vest a depăşit cu trei procente media la nivel european, fiind atinsă ţinta stabilită prin Strategia Europa 2020, potrivit datelor centralizate de Direcţia Regională de Statistică Bistriţa-Năsăud.

* Judeţul Harghita dispune de cea mai mare suprafaţă de pajişti din România, de 300.000 de hectare, autorităţile locale şi judeţene aflându-se în faza de finalizare a amenajamentelor pastorale, care au rolul de a menţine biodiversitatea, dar şi de a creşte productivitatea şi capacitatea de regenerare a plantelor. AGERPRES / (AS – autor: Irina Poenaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie