Sibiu: Două persoane arestate preventiv pentru furt de fier, cupru şi aluminiu în valoare de 21.000 de lei

Două persoane acuzate de furtul mai multor obiecte de fier, cupru şi aluminiu din incinta unor societăţi comerciale din municipiul Sibiu au fost arestate preventiv, iar alţi doi suspecţi se află sub control judiciar, prejudiciul creat în acest caz ridicându-se la 21.000 de lei, a anunţat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

"La data de 9 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Sibiu, la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt şi furt calificat, în formă consumată sau în forma tentativei (7 acte materiale). (…) Din cercetări a reieşit că, în perioada martie-iunie 2021, mai multe persoane ar fi sustras obiecte din fier, cupru şi aluminiu din incinta unor societăţi comerciale din municipiul Sibiu, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 21.000 de lei. În urma percheziţiei desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale au ridicat mai multe obiecte susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptelor şi au condus la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu cinci persoane", se precizează într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, după care judecătorul a decis ca doar două dintre acestea să rămână în arest.

"Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane: două femei în vârstă de 24, respectiv 26 de ani şi doi bărbaţi în vârstă de 22, respectiv 29 de ani, toţi domiciliaţi în municipiul Sibiu. La data de 10 iulie a.c., în urma prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu, faţă de două persoane dintre cele reţinute s-a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba despre femeia în vârstă de 26 de ani şi de bărbatul în vârstă de 22 de ani, care au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu. Faţă de celelalte două persoane reţinute s-a aplicat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Cercetările în dosar continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Sibiu. AGERPRES/(AS – autor: Isabela Paulescu, editor: George Onea, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie