Senat: Standardele tehnice ale clădirilor spitalelor, analizate de ministrul Mihăilă cu membrii Comisiei de sănătate

Parametrii tehnici ai clădirilor în care se desfăşoară actul medical, adaptarea spitalelor la era post-COVID şi dinamica numărului de paturi din România s-au aflat, marţi, printre temele abordate în întâlnirea dintre membrii Comisiei de sănătate a Senatului şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

"Au fost dezbătute impedimentele generate de infrastructura insuficient dezvoltată, de investiţiile precare, de accesul dificil al populaţiei la medicamente. Alinierea politicilor de studii clinice la strategia europeană a fost adusă în atenţia ministrului, tema fiind amplu analizată de membrii comisiei, în ultima perioadă (…) Senatorii din comisia pentru sănătate şi-au exprimat interesul pentru modalitatea de stabilire a preţurilor la medicamente în contextul prevenirii exportului paralel şi creşterii accesului la terapii inovatoare şi respectiv cu generice pentru populaţia din România", se arată într-un comunicat al Senatului, transmis, marţi, AGERPRES.

Preşedintele Comisiei de sănătate, Adrian Streinu-Cercel, a atras atenţia că "standardele tehnice în care se află clădirile spitalelor, precum şi ale noilor construcţii, reprezintă o prioritate naţională, iar aducerea spitalelor la standardele de securitate aflate în vigoare ar trebui să se afle în fruntea listei de priorităţi a Ministerului Sănătăţii". AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie