#Romania2019.eu/ MDRAP: Toate eforturile vor fi depuse pentru implementarea şi continuarea Agendei Urbane a Uniunii Europene

Agenda Urbană a Uniunii Europene constituie una dintre priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în timpul mandatului României la preşedinţia Consiliului UE.

"În domeniul dezvoltării urbane, toate eforturile vor fi depuse pentru implementarea şi continuarea Agendei Urbane a Uniunii Europene. Lansarea acestei platforme a reprezentat trecerea cooperării informale din domeniu la un alt nivel, pe lângă structurile europene şi statele membre participând acum şi oraşele europene. Astfel, se poate asigura participarea tuturor actorilor relevanţi în procesul de îmbunătăţire a cadrului de reglementare, de finanţare şi de cunoştinţe de la nivel european", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de MDRAP.

Potrivit sursei citate, pentru coeziunea teritorială, "eforturile se vor concentra pe procesul de revizuire a Agendei Teritoriale, în conformitate cu calendarul stabilit în cadrul preşedinţiei bulgare din primul semestru al anului trecut, respectiv pe stabilirea scopului strategic al Agendei Teritoriale 2020+, continuarea dezbaterilor privind conţinutul Agendei Teritoriale 2020+ şi identificarea mecanismelor de implementare a Agendei Teritoriale 2020+". De asemenea, se precizează în comunicat, MDRAP vrea să sprijine implementarea conceptului de zone urbane funcţionale la nivelul UE, în acord cu relevanţa pe care o deţine pentru asigurarea coeziunii teritoriale.

Vineri, în cadrul reuniunii "Convergenţă economică şi socială, coeziune şi incluziune", desfăşurată la Palatul Victoria, au fost prezentate priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în domeniul coeziunii şi cooperării teritoriale. La sfârşitul întâlnirii, viceprim-ministrul Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice şi ministru interimar al Dezvoltării Regionale, a prezentat concluziile discuţiilor reuniunii în faţa membrilor Guvernului şi a Colegiului Comisarilor.

"Comisarii europeni au felicitat responsabilii şi experţii care gestionează dosarul "Agenda Urbană a Uniunii Europene" pentru eforturile depuse, pentru contribuţia adusă şi pentru obiectivele pe care şi-au propus să le atingă în timpul deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", se mai arată în comunicatul MDRAP. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie