#Romania2019.eu/Dăncilă, la Bruxelles: Viitorul politicii de coeziune ocupă un loc prioritar pe agenda noastră

Viitorul politicii de coeziune ocupă un loc prioritar pe agenda preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles, într-o intervenţie la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, la sediul Parlamentului European.

"Viitorul politicii de coeziune ocupă un loc prioritar pe agenda noastră. (…) Uniunea Europeană are nevoie în continuare de o politică de coeziune solidă ca principală strategie de investiţii", a punctat premierul.

Şefa Executivului a vorbit despre priorităţile preşedinţiei române. Ea a descris, la începutul intervenţiei sale, Comitetul European al Regiunilor ca pe "o punte de legătură" între autorităţile locale şi regionale şi instituţiile europene.

Totodată, ea a evidenţiat că motto-ul preşedinţiei române la Consiliul UE – "Coeziunea, o valoare comună europeană" – face apel la "importanţa reîntoarcerii la fundamentele construcţiei comunitare".

Dăncilă a făcut trimitere la eforturile de "a readuce în atenţia cetăţenilor europeni beneficiile proiectului european în viaţa de zi cu zi". "Trebuie să demonstrăm că Uniunea are în continuare capacitatea de a avansa", a spus ea.

Dăncilă a subliniat că preşedinţia română la Consiliul UE se concentrează pe teme precum Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, consolidarea mobilităţii lucrătorilor şi egalitatea de şanse. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie