#Romania2019.eu/ Dăncilă: În cele trei luni de mandat la conducerea Consiliului UE au fost finalizate 88 de dosare

În cele trei luni de mandat la conducerea Consiliului Uniunii Europene, miniştrii români, împreună cu Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE, au finalizat 88 de dosare aflate pe masa de lucru, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

"Continuăm să obţinem rezultate foarte bune în exercitarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. În cele trei luni de mandat, miniştrii, alături de echipele de experţi pe care le coordonează şi împreună cu Reprezentanţa Permanentă a României, au finalizat 88 de dosare, aflate pe masa de lucru, din toate domeniile: finanţe, securitatea frontierelor, agricultură, energie, digitalizare, transporturi, locuri de muncă şi sănătate", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că ministrul Nicolae Hurduc prezidează miercuri reuniunea informală a miniştrilor Cercetării şi Inovării din statele membre, în cadrul căreia se discută modalităţile de intensificare a cooperării ştiinţifice.

"La sfârşitul acestei săptămâni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, îi va primi la Bucureşti pe toţi miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din Uniunea Europeană, în cadrul reuniunii informale ECOFIN. Vor fi discutate elementele cadrului financiar multianual, calea de urmat în privinţa uniunii pieţelor de capital şi în ceea ce priveşte provocările generate de mobilitatea forţei de muncă. În premieră, la această reuniune informală vor participa şi reprezentanţi ai partenerilor sociali. Dorinţa noastră este ca deciziile importante pentru proiectul european să fie luate prin consultarea tuturor părţilor implicate. Tot în această săptămână, găzduim o serie de reuniuni ale experţilor din statele membre pe diferite subiecte, cum ar fi învăţământ, siguranţa alimentelor, ocuparea forţei de muncă, cercetare agricolă, în cadrul cărora sunt stabilite liniile de urmat pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor europeni", a menţionat ea. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie