Raluca Turcan: OUG Vîlcov-Dragnea-Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare; nu se vor aloca cei 6% din PIB

Partidul Naţional Liberal va susţine un amendament la Legea bugetului prin care statul să fie obligat să aloce 5% din PIB pentru Educaţie şi Cercetare, a scris duminică, pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"O ţeapă a PSD – ALDE nu vine niciodată singură. După ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii să plece şi să ajungem la un blocaj economic, OUG Vîlcov – Dragnea – Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare. În perioada 2019 – 2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promişi în toate campaniile electorale, garantaţi prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele şi bine fixaţi în Legea Educaţiei Naţionale la articolul 8. Toate promisiunile se amână!", a precizat aceasta.

Liderul liberal subliniază că educaţia copiilor nu poate fi amânată la nesfârşit.

"Şcolile nu pot rămâne cu dotările de acum 40 – 50 de ani. Profesorii trebuie pregătiţi la nivelul secolului XXI şi motivaţi să devină adevărate modele pentru elevi. O educaţie subfinanţată înseamnă un viitor furat copiilor noştri! Să tai bani de la educaţie este un atentat la siguranţa României", a completat Raluca Turcan. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie