Procedurile de selecţie a personalului la nivelul EPSO – printre temele reuniunii organizate de ANFP

Bucureşti, 12 mar /Agerpres/ – Situaţia procedurilor de selecţie a personalului la nivelul EPSO, oportunităţile de angajare şi experienţa de muncă în cadrul Comisiei Europene, inteligenţa artificială, în perspectivă europeană, au fost printre temele de discuţie ale reuniunii grupului de experţi din cadrul Oficiului European pentru Selecţia Personalului.

În contextul exercitării preşedinţiei Consiliului UE de către România, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a organizat, luni şi marţi, Reuniunea grupului de experţi din cadrul Oficiului European pentru Selecţia Personalului – EPSO.

La eveniment au participat aproximativ 60 de persoane – reprezentanţi ai statelor membre, ai Comisiei Europene şi ai EPSO, alături de reprezentanţi ai ANFP şi MDRAP, informează un comunicat al ANFP transmis, marţi, AGERPRES.

Reprezentantul ANFP a prezentat procedura de selecţie şi recrutare în funcţia publică în România, iar unul dintre studenţii români care au participat la campania Ambasadorii Carierei în Instituţiile Europene, derulată de EPSO, a vorbit despre experienţa acumulată în acest context.

Virgil Alin Chirilă, secretar de stat în cadrul MDRAP, şi-a exprimat întregul sprijin, în calitatea sa de coordonator al evenimentelor PRES RO, la nivel de minister, se arată în comunicat.

La rândul său, preşedintele ANFP, Vasile Felix Cozma, a mulţumit participanţilor pentru interesul acordat întâlnirii de la Bucureşti. "Ne bucurăm că am putut facilita organizarea reuniunii EPSO, cu atât mai mult cu cât ANFP a reprezentat România în cadrul reţelei, încă din 2013. Aş dori să vă mulţumesc pentru excelenta colaborare de până acum şi să vă asigur de încrederea într-o bună continuare a activităţilor pe durata preşedinţiei României", a fost mesajul transmis de preşedintele ANFP.

Evenimentul EPSO este cel de-al doilea eveniment, derulat în contextul PRES RO, în care este implicată ANFP, în calitate de organizator.

EPSO este organismul responsabil cu selectarea personalului care ar putea lucra pentru instituţiile şi agenţiile Uniunii Europene, inclusiv Parlamentul European, Consiliul European, Comisia Europeană, Curtea Europeană de Justiţie, Curtea de Conturi, Serviciul de Acţiune Externă, Comitetul Economic şi Social, Comitetul Regiunilor şi Ombudsmanul European.

"Fiecare instituţie este apoi în măsură să recruteze personal din rândul grupurilor de candidaţi selectaţi de EPSO. În medie, EPSO primeşte aproximativ 60.000 – 70.000 de aplicaţii pe an şi aproximativ 1.500 – 2.000 de candidaţi sunt recrutaţi de instituţiile Uniunii Europene", precizează ANFP.

Rolul EPSO este de a servi instituţiile UE prin furnizarea unor proceduri de selecţie de înaltă calitate, eficiente, care să le permită să recruteze persoana potrivită, pentru locul de muncă potrivit, la momentul potrivit.

România participă, prin ANFP, în cadrul reţelei EPSO din anul 2013. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie