Pro România, apel către UDMR: Aveţi curajul să nu votaţi bugetul mincinos al coaliţiei PSD-ALDE!

Pro România a transmis sâmbătă un apel către liderii UDMR să se delimiteze în mod public de coaliţia PSD-ALDE şi de Guvern şi să nu voteze bugetul pe 2019.

"Coaliţia PSD-ALDE a prezentat bugetul pentru anul 2019 cu o întârziere de trei luni, fiind puse sub semnul întrebării stabilitatea economiei şi capacitatea guvernului de a onora toate promisiunile făcute în ultimul an. Considerăm că bugetul pentru anul 2019 este unul nerealist, un buget care nu are nicio legătură cu investiţiile, dar un buget construit pentru a şantaja primarii în an electoral. Promisiunile PSD-ALDE făcute în disperarea de a schimba percepţia oamenilor despre o guvernare care se anunţă ratată nu au acoperire în buget. Banii promişi nu există, investiţiile promise nu vor fi realizate niciodată. Dumneavoastră susţineţi în Parlament o coaliţie guvernamentală care s-a îndepărtat fundamental de scopul iniţial pe care l-a anunţat în 2016. Vă anunţăm în mod public că la acest moment, coaliţia PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor datorită parlamentarilor care au părăsit cele două partide", se arată în apelul semnat de prim-vicepreşedintele Pro România Daniel Constantin şi adresat preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi liderilor grupurilor parlamentare ale Uniunii, Korodi Attila şi Cseke Attila-Zoltan.

Liderul Pro România susţine că niciodată nu a existat un guvern atât de slab pregătit ca în prezent şi că este timpul ca UDMR "să se delimiteze de PSD şi de ALDE, de Dragnea şi de Tăriceanu".

"Vă cerem să vă delimitaţi în mod public de coaliţia PSD-ALDE şi de Guvernul pe care această coaliţie l-a impus. În cadrul Uniunii sunt oameni cu foarte multă experienţă, unii dintre ei fiind de aproape 30 de ani în prima linie a scenei politice. Ei pot confirma că nu a existat niciodată un guvern atât de slab pregătit şi miniştri care să nu aibă nici cea mai mică legătură cu domeniile pe care le conduc. Mitul specialiştilor PSD s-a dărâmat odată cu acapararea puterii totale de către actuala conducere", se arată în apel.

Daniel Constantin îi transmite lui Kelemen Hunor că reprezintă o minoritate importantă a României. "Considerăm că drepturile oricărei minorităţi naţionale trebuie protejate şi că acestea au nevoie de reprezentare politică şi administrativă. Cu toate acestea, judeţele în care comunitatea maghiară este majoritară şi în care administraţia publică locală provine din cadrul UDMR se regăsesc pe lista judeţelor sărace ale României. Din păcate, susţinerea de către UDMR a coaliţiei PSD-ALDE nu a adus bunăstare în rândul judeţelor administrate de primari şi preşedinţi de consilii judeţene aparţinând Uniunii pe care o conduceţi. Nici cetăţenii români şi nici cetăţenii maghiari nu au locuri de muncă. Investiţiile sunt inexistente, la fel ca proiectele de infrastructură. Nivelul de sărăcie este mai ridicat decât în alte zone. Este timpul, stimaţi colegi, să vă delimitaţi de PSD şi de ALDE, de Dragnea şi de Tăriceanu. Nici românii şi nici maghiarii din România nu o duc bine sub această guvernare mincinoasă", consideră Constantin.

Prim-vicepreşedintele Pro România îi îndeamnă pe liderii UDMR să aibă "curajul" de a nu vota bugetul.

"Aveţi curajul să solicitaţi un buget corect pentru dezvoltarea deopotrivă a zonelor cu cetăţeni de etnie maghiară şi a celorlalte zone. Altfel veţi fi bănuiţi chiar de votanţii dumneavoastră că aţi negociat alte avantaje obscure, pentru alte interese decât interesul cetăţeanului în schimbul susţinerii bugetului propus de coaliţie. Dacă acest buget este aprobat de Parlament în forma actuală, întreaga ţară o să ştie că a fost aprobat numai cu votul UDMR. Inclusiv comunitatea maghiară! Aveţi curaj, domnule Kelemen Hunor! Aveţi curaj, stimaţi colegi din UDMR! Aveţi curajul să nu votaţi bugetul mincinos al coaliţiei PSD-ALDE!", se arată în finalul apelului transmis de Pro România. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie