Primăria Târgu Mureş reia ”Zilele Târgumureşene”, suspendate din cauza pandemiei

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, reluarea manifestării "Zilele Târgumureşene", prin organizarea ediţiei care a fost suspendată anul trecut din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.

"A XXIV-a ediţie, pe care o vom avea în acest an, am organizat-o sub semnul promovării valorilor locale. Vom arată tot ce are oraşul nostru mai bun, vom celebra personalităţi, iar oamenii  de cultură, sportivi şi artişti ne vor fi alături la sărbătoarea oraşului. Este şi o reîntoarcere în istorie, fiind cunoscut faptul că, încă din anul 1482, prin ordinul lui Matei Corvin, se organizau trei târguri, dintre care unul în luna iunie. Două zile şi peste 20 de artişti ne vor fi alături la 'Zilele Târgumureşene'", a declarat primarul Soos Zoltan. 

Viceprimarul Portik Vilmos, prezent şi el la conferinţa de presă, a arătat că ediţia a XXIV-a a "Zilelor Târgumureşene" va fi organizată în perioada 26-27 iunie şi că la fiecare activitate din cadrul acestei manifestări vor fi luate toate măsurile de protecţie pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

"În acest an vom concentra această sărbătoare în două zile, sâmbătă şi duminică, dar acestea vor fi pline de evenimente. Vom avea spectacole de teatru, de muzică, filme, activităţi sportive diverse, demonstraţii făcute de artişti, concerte. Totul se va desfăşura în patru locaţii alese şi anume: Platoul Corneşti, Cinematograful Arta, Palatul Culturii şi Cetatea Medievală. Încă suntem în stare de alertă, prin urmare vom respecta restricţiile în vigoare, dar ne-am asigurat că totul se va desfăşura în cele mai bune condiţii de siguranţă. Încet revenim la normalitate şi promitem că vom sărbători oraşul nostru aşa cum merită", a arătat Portik Vilmos.

Viceprimarul a precizat că bugetul manifestării este cel mai mic din istoria "Zilelor Târgumureşene", cu o sumă alocate de 50.000 de lei pentru artişti şi circa 20.000 de lei pentru logistică, însă este de părere că organizarea evenimentelor de acest gen ar trebui externalizată, să nu mai fie în sarcina administraţiei publice locale.

Zilelor oraşului vor începe în data de 26 iunie, cu activităţi sportive la Complexul de Agrement şi Sport Mureşul, la Platoul Corneşti şi în Parcul Municipal, după care vor urma un concert de muzică clasică şi un recital de canto popular susţinut de elevi ai  Liceului de Artă din Târgu Mureş, în Cetatea Medievală. Pe 27 iunie, manifestarea se va încheia cu Concertul "Rock the simphony", susţinut de Filarmonica de Stat Târgu Mureş, de asemenea în Cetatea Medievală. AGERPRES/(A – autor: Dorina Matiş, editor: George Onea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie