Prahova: Un angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, arestat preventiv în cazul morţii unui pacient

Un angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, reţinut după ce ar fi lovit un pacient care ulterior a murit, a fost arestat preventiv.

Tribunalul Prahova a admis, marţi, propunerea formulată de procurori şi a hotărât arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de inculpat, dar este executorie.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul, reţinut în urmă cu o zi, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi două infracţiuni de purtare abuzivă.

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pe 5 august, poliţiştii Secţiei nr. 2 Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti că, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie