Orban: PNL a câştigat alegerile parţiale de duminică; sondajele PSD – măsluite

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii au câştigat alegerile parţiale de duminică, susţinând că sondajele PSD au fost măsluite.

"Conform datelor de la AEP şi numărătorii paralele efectuate de PNL, PNL a câştigat alegerile locale care au avut loc duminică în cele 36 de localităţi, alegeri locale anticipate cu un număr de peste 35.000 de voturi, comparat cu un număr de aproximativ 34.500 voturi luate de PSD. În ceea ce priveşte numărul de primari, PNL a câştigat 15 primării. De asemenea, am câştigat alegerile la Consiliul Local Cojasca", a declarat Orban la Parlament.

El a arătat că, înaintea alegerilor parţiale, PSD deţinea primăriile în 22 de localităţi şi avea majoritate în Consiliul Local Cojasca, arătând că este pentru prima oară când PNL reuşeşte să câştige alegerile în această comună.

Ludovic Orban a spus că PNL a câştigat aceste alegeri cu 40,5%.

"Domnul Dâncu şi sondorii de casă ai PSD care intoxică media şi opinia publică cu sondaje măsluite ar putea să-şi bage sondajele în sertarele PSD. Ca procent, PNL a obţinut la aceste alegeri locale 40,5%, în timp ce PSD a obţinut 39 şi ceva la sută", a afirmat Orban.

Preşedintele PNL a precizat că a participat personal în 22 de localităţi din 36 la precampanie şi campanie.

El i-a felicitat pe candidaţii PNL la alegerile de duminică şi echipele de campanie.

"Am crescut performanţa electorală, am obţinut scoruri mai bune", a mai spus Orban, care l-a felicitat inclusiv pe premierul Florin Cîţu pentru implicare în campanie. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

 

Citeşte şi:

 

* Radu Oprea: PSD a câştigat la parţiale mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare 

 

* Cîţu îi felicită pe colegii care au câştigat alegerile locale parţiale şi vorbeşte despre 8 ani de guvernare liberală 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie