Orban: Harghita – ocolită de investiţii; UDMR îşi ţine mai uşor alegătorii dacă sunt dependenţi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că judeţul Harghita a fost "cam ocolit de investiţii" şi în acest sens a afirmat că liderii din administraţia locală "nu prea şi-au dorit astfel de investiţii", deoarece UDMR "îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi".

"Hai să fim cinstiţi, că judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic. Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi. Mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi şi-i doreşte pe români săraci şi needucaţi. Noi ne dorim ca românii să fie educaţi, să stea pe picioarele proprii, să se lupte pentru a reuşi în viaţă, să aibă un cadru social care să permită fiecăruia să reuşească în viaţă", a spus liderul liberal, duminică, la Conferinţa de alegeri interne în cadrul Organizaţiei PNL Harghita.

El a afirmat că "în mare parte, soluţia la toate problemele, inclusiv ale comunităţii româneşti, este dezvoltarea economică, care se bazează pe dezvoltarea infrastructurii".

"Vă spun din capul locului că unul din cele mai importante proiecte, care trebuie să se realizeze în mandatele noastre de guvernare (…), este proiectul autostrăzii Unirii, care să facă legătura Târgu Mureş – Iaşi-Ungheni", a afirmat preşedintele PNL şi a vorbit despre această autostradă ca despre un "proiect fundamental" care "va face mult mai atractiv pentru investitori judeţul Harghita".

"Vă promit că în continuare voi fi interesat ca orice investiţie care caută o locaţie să poată să fie direcţionată către judeţul Harghita", a afirmat preşedintele PNL.

În opinia sa, "dacă acest potenţial de dezvoltare va fi valorificat, veţi vedea că inclusiv componenţa etnică se poate modifica substanţial".

"Dacă apar investiţii, dacă se construiesc capacităţi de producţie, e nevoie de mână de lucru şi normal că o să vină oameni care să-şi caute un loc de muncă dacă există o dezvoltare economică serioasă. Ăsta este de fapt unul dintre punctele de bază. M-am gândit – de ce să nu faci sediul unei autorităţi sau agenţii naţionale la Miercurea Ciuc?", a arătat Ludovic Orban.

De asemenea, liderul PNL a vorbit şi despre mobilizarea regională pentru obţinerea de voturi, de către liberali.

"Întotdeauna i-am rugat şi în Covasna şi în Harghita pe colegii mei care sunt în leadership-ul filialei să se ducă şi spre cetăţenii maghiari care împărtăşesc valorile liberale şi care s-au săturat poate să voteze doar cu partidul unic şi îşi doresc şi ei să voteze totuşi competitiv, să încercăm să construim (…)", a mai spus preşedintele PNL. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Orban, despre ajutorul guvernului ungar în Covasna şi Harghita: Cât nu se face o discriminare, nu este afectată siguranţa naţională

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie