Orban explică de ce alianţele de dreapta nu funcţionează: Întotdeauna dracul şi-a băgat coada

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, de ce alianţele de dreapta nu funcţionează şi apar disensiuni.

"Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD – PNL – PD, după aceea a fost şi Alianţa DA care a presupus şi UDMR şi PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii. Din păcate, fostul Partid Comunist, care a îmbrăcat mai multe haine – FSN, FDSN, PDSR, PSD – a avut o strategie perversă, dar foarte eficientă, de a-şi menţine un electorat foarte larg tocmai din acei oameni cărora le-a refuzat dreptul la civilizaţie, la dezvoltare, la un nivel de viaţă decentă, pe care i-a ţinut în sărăcie tocmai pentru a-i putea manipula şi pentru a le putea obţine votul. Despre asta este vorba", a răspuns Ludovic Orban, întrebat de ce dreapta politică nu reuşeşte să rămână unită.

El a menţionat totodată că, "în timp ce formaţiunile de dreapta au trebuit să facă alianţe destul de dificile în momentul în care au ajuns la guvernare, de regulă avatarurile Partidului Comunist au guvernat din poziţie dominantă".

"Acum hai să ne uităm la actorii de dreapta. După părerea mea, există o singură formaţiune de centru – dreapta, dreapta în România, şi aceasta e Partidul Naţional Liberal. În rest, celelalte partide sunt partide fără identitate, nici măcar PSD nu e de stânga. PSD-ul e aşa, un partid care domină prin mesaje către un public care este diferit de cei care populează PSD-ul. Singura forţă de dreapta e PNL. Celelalte forţe, indiferent dacă ele se revendică sau nu, nu au identitate clară de dreapta, cu valori liberale, conservatoare, creştine şi aşa mai departe. Noi suntem dreapta românească", a precizat Ludovic Orban.

Întrebat de jurnalişti cine este "dracul care îşi bagă coada" în guvernarea românească de dreapta, liderul PNL a replicat: "Stânga". AGERPRES/(A – autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

 

Citeşte şi:

 

* Orban: Nu există ipoteza unui premier USR PLUS

 

* Orban: Criza politică şi guvernamentală afectează parţial capacitatea deplină a Guvernului; fiecare să îşi facă datoria 

 

* Barna: E nevoie de un nou premier care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie

 

* Barna: USR PLUS va fi partidul care va câştiga dreapta din România, dacă va rămâne în opoziţie 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie