Oprea (UNPR): Avem o şansă să intrăm în PE prin planul nostru de reorganizare

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat joi, la Suceava, că are un plan de reorganizare a partidului şi crede că este posibil să obţină voturile necesare pentru a accede în Parlamentul European cu ''cei mai buni vectori de imagine în contextul actual'', Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu.

''UNPR a avut peste 500.000 de membri de partid, acum are vreo 150.000. Ne reorganizăm în teren şi pe 26 mai, prin planul nostru de reorganizare, avem o şansă să intrăm în Parlamentul European. În Parlamentul European nu se intră cu 5% decât doi oameni. Nu intră niciodată doar un europarlamentar. După care, în funcţie de voturi, mai mulţi (…) Ne batem pentru aceste alegeri (…) Filozofia noastră este să trimitem în Parlamentul European oameni cu experienţă, care să se bată pentru România, nu să o denigreze la Bruxelles. Asta va face Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu, dacă vor ajunge la Bruxelles'', a spus Oprea.

Totodată, el a criticat acţiunile unor parlamentari sau lideri europeni care s-au poziţionat împotriva României, subliniind că la Bruxelles trebuie susţinute interesele României.

''România este stat suveran şi în Parlamentul European trebuie să susţină interesele României (…) Luptăm pentru valorile naţionale (…) În primul rând, nu vrem ca cineva, un parlamentar european, să denigreze România. Să apere interesele României. Suntem un partid care a sprijinit Justiţia (…) Un stat nu poate să fie puternic fără o Justiţie puternică. Dar fără abuzuri'', a mai spus Oprea. AGERPRES / (A – autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie