Nicuşor Dan: Republica Moldova are şansa de a face un pas important spre Europa

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că Republica Moldova are şansa de a face un pas important spre Europa duminică, cu ocazia alegerilor parlamentare.

"Mâine, cu ocazia alegerilor parlamentare, Republica Moldova are şansa de a face un pas important spre Europa. Îi rog pe toţi cetăţenii moldoveni din Bucureşti să vină la vot şi să voteze pentru orientarea pro-europeană a ţării şi pentru relaţii mai apropiate între cele două maluri ale Prutului", a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că cetăţenii moldoveni, cu sprijinul României, "îşi pot urma vocaţia naţională şi europeană".

Un număr de 12 secţii de votare sunt organizate în România pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, între care două sunt în Bucureşti.

Pe 28 aprilie, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului şi a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. Decizia a fost luată după ce magistraţii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională starea de urgenţă, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie