Neamţ: O barză şi o lebădă rănite au fost salvate de poliţiştii Biroului de Protecţia Animalelor

O barză şi o lebădă rănite, aflate în două localităţi diferite, au fost salvate de poliţiştii Biroului de Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspectorul Ramona Ciofu.

 

 

Barza rănită a fost găsită în curtea unei gospodării din localitatea Timişeşti.

 

 

"Animalul a fost preluat şi adăpostit pentru îngrijiri medicale de specialitate la un cabinet veterinar. După perioada de refacere, animalul va fi relocat în habitatul natural", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului de Protecţia Animalelor au fost sesizaţi că în grădina din spatele unui bloc se află o lebădă rănită, care nu poate zbura.

"Având în vedere că aceasta se afla în câmp deschis, în pericol de a fi atacată de animale, a fost preluată şi adăpostită pentru îngrijiri medicale de specialitate la un cabinet veterinar", a menţionat subinspectorul Ramona Ciofu.

După ce se va reface, lebăda va fi şi ea relocată în habitatul natural. AGERPRES/(AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: George Onea)

 

Sursa foto: IPJ Neamt

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie