Ministrul Leş – întrevedere cu secretarul general NATO; evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, pe agendă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut marţi, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, între temele abordate fiind şi cea legată de evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre.

Potrivit unui comunicat al MApN, agenda discuţiilor cu Secretarul General al NATO a cuprins problematici referitoare la evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic al NATO, cu accent pe prezenţa avansată adaptată, Brigada Multinaţională Sud-Est, dezvoltarea capabilităţii de comandă şi control terestre de nivel corp armată.

Sursa citată menţionează că în cadrul întrevederii au fost discutate stadiul pregătirilor pentru preluarea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019 şi priorităţile pe care ţara noastră şi le propune pentru acest mandat. AGERPRES/ (AS – autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: www.mapn.ro

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie