Maramureş: 13 percheziţii efectuate în 2 judeţe; cinci persoane implicate în traficul de substanţe psihoactive, reţinute

Cinci persoane acuzate de săvârşirea infracţiunii de efectuarea unor operaţiuni cu produse psihoactive au fost reţinute pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, în cauză fiind efectuate 13 percheziţii domiciliare, în Maramureş şi Satu Mare.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2018 – 2021, inculpaţii au achiziţionat, transportat, preparat, ambalat deţinut şi comercializat substanţe cu efecte psihoactive la preţul 10 lei/plic.

"La data de 22.07.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Maramureş, au efectuat un număr de 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate 142 de pliculeţe cu substanţă albă, pulverulentă şi substanţă vegetală, de culoare verde, susceptibilă de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculeţe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock, precum şi suma de 52.556 de lei", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, au mai fost ridicate trei grindere, o pipă şi mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conţinea cinci perechi de mănuşi, 13 sticluţe şi 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conţinea o substanţă vegetală de culoare verde) şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de vineri, cei 5 inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca, SCCO Satu Mare şi SCCO Sălaj, al poliţiştilor din Maramureş şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.

La operaţiune au participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES/(AS – autor: Leontin Cupar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie