Maia Sandu: Avem ocazia să construim un parteneriat puternic, reciproc avantajos între Republica Moldova şi România

Republica Moldova şi România au ocazia să construiască un parteneriat "puternic" şi "reciproc avantajos", bazat pe dialog "sincer", care va oferi soluţii pentru problemele cetăţenilor şi va deschide oportunităţi pentru dezvoltare, a declarat, vineri, preşedintele Maia Sandu, după întâlnirea avută la Chişinău cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Maia Sandu a evidenţiat că România este cel mai mare donator de vaccin anti-COVID pentru Republica Moldova, menţionând că vineri se va primi încă un lot de 100.000 de doze de ser Pfizer BioNTech.

"Am avut o discuţie bună despre rezultatele alegerilor parlamentare anticipate şi despre acţiunile planificate pe agenda bilaterală dintre Chişinău şi Bucureşti. I-am mulţumit şi cu această ocazie domnului ministru pentru sprijinul semnificativ pe care l-a primit Republica Moldova de-a lungul timpului din partea României şi, în special, pentru ajutoarele pe care le-am primit în această perioadă complicată, generată de criza pandemică. Am primit echipamente de protecţie, am primit ajutor pentru sistemul medical şi, mai ales, am primit donaţii semnificative de vaccin, donaţii care ne-au ajutat să salvăm sănătatea şi chiar vieţile cetăţenilor Republicii Moldova. Mulţumesc frumos şi domnului preşedinte Klaus Iohannis pentru această asistenţă extrem de preţioasă pentru cetăţenii Republicii Moldova. Astăzi în Moldova va mai ajunge un lot de 100.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech şi cu această donaţie trecem de cifra de peste jumătate de milion de vaccinuri care vin din România. România este cel mai mare donator de vaccin pentru Republica Moldova", a afirmat Maia Sandu, într-o declaraţie de presă comună cu Bogdan Aurescu.

Ea a menţionat că discuţiile au vizat actualizarea programelor cu România referitoare, printre altele, la dezvoltarea economică, a infrastructurii,la Sănătate.

"Am discutat şi despre relansarea dialogului la nivelul guvernamental în momentul în care vom avea următorul Guvern votat de către Parlament. Am reluat discuţiile asupra programelor pe care le-am iniţiat anterior şi, evident, am discutat despre actualizarea acestor programe, pornind de la contextul pe care îl avem astăzi în Republica Moldova şi de la programul ambiţios de transformare a societăţii în Republica Moldova, programe care ţin de dezvoltare economică, programe care ţin de dezvoltarea infrastructurii, de rezolvarea problemelor de trafic, probleme sociale, probleme în domeniul sănătăţii şi multe alte domenii în care ne-am bucurat de a lungul timpului de sprijin din partea României şi unde vom continua această colaborare", a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, parteneriatul dintre Republica Moldova şi România va oferi soluţii pentru problemele cetăţenilor şi va apropia şi mai mult cele două ţări.

"Sunt bucuroasă să spun că astăzi avem o colaborare foarte bună între Republica Moldova şi România şi apreciez foarte mult deschiderea autorităţilor de la Bucureşti, deschiderea domnului preşedinte Klaus Iohannis sau a domnului prim-ministru Cîţu, a dumneavoastră şi a altor reprezentanţi ai Guvernului de la Bucureşti pentru a aprofunda şi a consolida această relaţie. Avem ocazia să construim un parteneriat puternic şi reciproc avantajos, bazat pe dialog sincer între Republica Moldova şi România, un parteneriat care va oferi soluţii pentru problemele cetăţenilor noştri, un parteneriat care va deschide oportunităţi pentru dezvoltare şi un parteneriat care ne va apropia şi mai mult", a adăugat ea. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Maia Sandu / Facebook

 

Citeşte şi:

 

Aurescu: România a susţinut ferm şi susţine aspiraţiile cetăţenilor Republicii Moldova ce se regăsesc în programul preşedintelui Maia Sandu

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie