Lucian Heiuş (PNL): Administraţiile locale şi judeţene nu vor avea bugetul pe 2019 mai devreme de 1 martie

Administraţiile locale şi judeţene din ţară nu vor putea să-şi aprobe bugetele pe anul 2019 mai devreme de 1 martie, a declarat marţi, la Deva, deputatul liberal Lucian Heiuş, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

El a arătat că proiectul bugetului de stat pe anul 2019 va intra în dezbaterea Parlamentului pe 1 februarie, la începutul sesiunii parlamentare, apreciind însă că Ministerul Finanţelor ar fi trebuit deja să lanseze în dezbatere publică acest document cu 30 de zile înainte.

"Nu au respectat nici măcar acest minim criteriu de transparenţă. Bugetul României ar fi trebuit să fie pus în dezbatere publică şi lăsat 30 de zile sau măcar 15 zile, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Este clar că se va încălca legea din moment ce la începutul sesiunii parlamentare se va şi pune în dezbatere în Parlament, fără să mai fie lăsat în dezbatere publică. Este un semnal, din punctul meu de vedere, destul de prost", a spus parlamentarul liberal.

El a apreciat că lipsa bugetului de stat pe anul 2019 reprezintă "o mare problemă", menţionând că administraţiile locale nu-şi vor putea construi propriile bugete mai devreme de 1 martie.

"Cea mai mare problemă a României astăzi este că nu avem un buget. Ţara nu are un buget, consiliile judeţene, primăriile nu au un buget, iar în ritmul în care se preconizează să fie adoptat acesta, mai repede de 1 martie comunele, oraşele şi municipiile României nu vor avea un buget aprobat", a susţinut Heiuş.

Deputatul PNL a amintit faptul că parlamentarii liberali au semnat o petiţie către conducerea Camerei Deputaţilor pentru a convoca o sesiune extraordinară în vederea discutării şi aprobării bugetului pe 2019.

"Am certitudinea că nu se va întâmpla acest lucru pentru că, din informaţiile pe care le am din cadrul Ministerului de Finanţe, bugetul încă nu este terminat", a afirmat deputatul Lucian Heiuş. AGERPRES/(A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie