Lucian Bode, la Cluj: Utilizăm investiţiile ca vector al creşterii eficienţei structurilor MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, la Cluj, că, în cadrul procesului de modernizare a structurilor pe care le conduce, există mai multe proiecte de reabilitare a unor clădiri, în valoare de zeci de milioane de euro.

Lucian Bode a participat la inaugurarea clădirii Grupării de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca, care a fost reabilitată şi modernizată printr-o investiţie în valoare de 15,1 milioane de lei. Clădirea datează din 1885 şi este monument istoric.

"Vreau să privim finalizarea acestui proiect într-un context mai larg, cel al procesului de modernizare din cadrul MAI. În urmă cu mai puţin de o lună, Unitatea specială 72 de jandarmi de la Cernavodă se muta într-un sediu nou. Investiţia de la Cluj, susţinută din fonduri bugetare, a fost demarată în anul 2015, valoarea iniţială fiind de 17,3 milioane de lei. Valoarea finală, după efectuarea recepţiei, este de 15,1 milioane de lei. Aşadar, am reuşit să facem o economie de 2,2 milioane de lei", a spus Lucian Bode.

Potrivit acestuia, la nivelul Jandarmeriei Române, în momentul de faţă sunt încă şapte unităţi în care sunt în desfăşurare lucrări de modernizare prin finanţări de la buget în valoare de aproximativ 12 milioane de lei.

''De asemenea, apreciez eforturile făcute de Jandarmeria Română împreună cu colegii din minister, demersuri prin care au reuşit să atragă finanţări nerambursabile în valoare de 7 milioane de euro, demarând astfel activităţi de modernizare pentru alte opt unităţi. Aşadar, vorbim despre 9,4 milioane de euro investiţi în 15 unităţi ale Jandarmeriei Române în această perioadă. În plus, alte 26 de clădiri aflate într-o stare de degradare avansată vor fi modernizate sau reconstruite prin intermediul unei finanţări pe care o accesăm din partea Băncii Internaţionale de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea totală a lucrărilor pentru cele 26 de clădiri este de peste 40 de milioane de euro", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

El a amintit şi de demararea efectivă a lucrărilor de construire a unui poligon acoperit pentru nevoile de pregătire în cazul personalului MAI şi altor structuri, proiect în valoare de peste 38 de milioane de lei.

"Am dat toate aceste exemple pentru că ele se circumscriu obiectivului asumat la nivelul MAI – acela de a utiliza cu precădere investiţiile ca vector al creşterii eficienţei structurilor noastre", a menţionat Lucian Bode.
AGERPRES/ (A – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie