Locuitorii din Alba Iulia, sfătuiţi să rămână în case din cauza norului de fum provocat de un incendiu

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin Ro-Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de un incendiu produs la cea mai mare fabrică de condimente din România, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Iniţial, populaţia a fost avertizată de prezenţa fumului dens, cu menţiunea că atunci norul se îndrepta în direcţia municipiului Sebeş şi a comunelor Ciugud şi Daia Română.

Pompieri din patru judeţe – Alba, Hunedoara, Cluj şi Sibiu acţionează sâmbătă pentru stingerea celui mai mare incendiu produs în ultimii ani în judeţul Alba, respectiv la o fabrică de condimente, parte a unui grup francez. Fabrica a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citiţi şi:

 

* Şeful ISUAlba, despre focul de la o fabrică de condimente: Obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu

 

* Alba: Apă din râul Ampoi, pentru stingerea incendiului de la cea mai mare fabrică de condimente din România

 

* IGSU: Incendiu la o hală de producţie a condimentelor cu suprafaţa de circa 10.000 mp în Alba Iulia; arderea se manifestă generalizat

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie