Kelemen Hunor: Propunem o colaborare cu PCM şi PPMT pentru europarlamentare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că propune PCM şi PPMT o colaborare pentru alegerile europarlamentare.

"Săptămâna viitoare, vom avea o întâlnire cu PCM, unde vom continua discuţiile noastre şi noi propunem o colaborare, aşa cum am propus în 2014, iar aceasta a avut rezultate semnificative pentru maghiarii din România. PCM a obţinut mai multe funcţii de primari şi consilieri decât înainte şi au ajuns în parlament cu doi deputaţi. Noi suntem extrem de interesaţi să continuăm colaborarea cu PCM. Cu celălalt partid, PPMT, noi avem intenţii de a colabora, să începem de undeva colaborarea, de aceea propunerea noastră e să vină alături de noi pentru cauza maghiară, să vină pe listele noastre şi dacă începem o colaborare pe termen mediu, pe termen lung, această colaborare poate fi adâncită", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că, până acum, colaborarea cu PPMT "nu a fost una pragmatică, concretă".

"Eu zic că este un moment foarte bun să vină alături de noi şi să sprijine această listă, să vină şi cu candidaţi pe această listă, nu este nicio ruşine să susţii cauza comună, cauza maghiară. Nu depinde de noi, noi suntem pentru colaborare şi am şi demonstrat că se poate colabora cu noi, iar colaborarea cu noi aduce rezultate benefice", a menţionat preşedintele UDMR.

Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor şi Sogor Csaba sunt, în ordine, primii cinci candidaţi pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare, în urma deciziei de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii.

În prezent, UDMR are doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Sogor Csaba. AGERPRES/(A-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie