IGSU: Acţiunea pompierilor români continuă în zona Spathari din insula grecească Evia

Acţiunea pompierilor români continuă luni, în Grecia, în zona Spathari din insula Evia.

"Începând cu ora 8,00, 45 de pompieri acţionează pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetaţia uscată şi fondul forestier din zona Spathari. Dispozitivul este similar celui de ieri, intervenţia asigurându-se cu şase maşini de stingere şi două cisterne. Totodată, şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor", precizează IGSU, pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, un rol important în misiunea desfăşurată este supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu şi facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor. În tot acest timp, se menţine o legătură permanentă cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la şase ore. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: IGSU / Facebook

 

Citeşte şi:

 

VIDEO DSU: Pompierii români au început prima misiune de salvare în Grecia

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie