IGSU: 187 de spaţii verificate în decembrie funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu

Inspectorii de prevenire a incendiilor au identificat în luna decembrie 187 de spaţii, din categoria celor cu afluenţă mare de persoane, care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, se arată într-un comunicat al IGSU remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pompierii au efectuat luna aceasta 1.564 de controale pentru a verifica respectarea regulilor de prevenire a incendiilor, iar în urma deficienţelor constatate au aplicat 567 de amenzi în cuantum total de peste 1,7 milioane lei.

În luna decembrie pompierii au intensificat controalele la spaţiile care înregistrează afluenţă mare de persoane, respectiv, spaţiile de cazare, spaţii de alimentaţie publică care organizează mese festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă de Crăciun, spaţii comerciale, tabere de copii, lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti.

"În urma celor 1.564 controale pentru verificarea respectării regulilor de prevenire a incendiilor, pompierii au constatat peste 4.300 deficienţe care ar fi putut conduce la producerea unor situaţii de urgenţă, o mare parte dintre acestea fiind înlăturate operativ chiar pe timpul controalelor. Totodată, inspectorii de prevenire au identificat 187 de spaţii care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu, au fost aplicate 567 amenzi, în cuantum de 1.776.000 lei", precizează comunicatul IGSU. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie