IGPF: Nave şi ambarcaţiuni ale Poliţiei de Frontieră – la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române

Poliţia de Frontieră Română participă cu nave şi ambarcaţiuni la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei, care se desfăşoară la Marea Neagră, precum şi în oraşe-port de pe Dunăre, a informat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu trei mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

La rândul lor, spune sursa citată, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe apă, din oraşele Sulina, Tulcea, Moldova Veche, Călăraşi, Galaţi şi Brăila, au participat, cu ambarcaţiuni fluviale de patrulare şi intervenţie, la ceremoniile organizate de autorităţile locale în oraşele-port de la Dunăre.

"Chiar dacă sunt departe de casă, Ziua Marinei Române a fost sărbătorită şi de poliţiştii de frontieră marinari de pe nava maritimă de supraveghere amiral "Ştefan cel Mare" a Poliţiei de Frontieră, care se află detaşată în Marea Mediterană, în cadrul operaţiunii comune Frontex THEMIS 2021, oferind sprijin autorităţilor italiene în zona operaţională Crotone", menţionează Inspectoratul.

Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Poliţiei de Frontieră îi felicită pe marinarii poliţişti de frontieră pentru dăruire şi le transmite tuturor celor care şi-au dedicat viaţa carierei de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii la frontierele maritime şi fluviale sănătate, speranţă şi bucurii alături de familie. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie