IGPF: Cel care i-a salvat pe tinerii cu caiacele, din accidentul pe Dunăre, este poliţist de frontieră

Salvatorul tinerilor cu caiacele din accidentul pe Dunăre, după ce au fost loviţi în plin de o ambarcaţiune, marţi, în zona Orşova, este poliţist de frontieră în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova, a anunţat IGPF.

"Mulţi dintre noi am fost revoltaţi când am văzut imaginile cu un conducător de ambarcaţiune care a intrat, în plin, în 4 tineri care erau cu caiacele pe Dunăre. Şi, poate la fel de mulţi am fost surprinşi când am aflat că cel care conducea barca era fost poliţist de frontieră, pensionat de 3 ani. Acesta a declarat autorităţilor care investighează cazul că a fost neatent şi nu i-a observat pe tineri. Acum va suporta consecinţele 'neatenţiei' sale. Însă nu mulţi dintre voi ştiţi că cel care i-a salvat pe tineri este poliţist de frontieră. Sebastian este agent şef şi lucrează la Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova", au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, poliţistul se afla în timpul liber şi, fiind în apropiere cu ambarcaţiunea personală, a intervenit imediat şi a scos tinerii din apă, unul dintre adolescenţi având o fractură serioasă la braţ. "Aceştia au fost conduşi în siguranţă la mal, unde le-a fost acordată asistenţă medicală de specialitate. Mulţumim, Sebastian, pentru gestul tău!", au afirmat reprezentanţii IGPF.

În acest caz, poliţiştii Postului Transporturi Navale Orşova, în colaborare cu Căpitănia Orşova, au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment. Incidentul a fost filmat dintr-o altă ambarcaţiune. Potrivit anchetatorilor, cei patru tineri se aflau la antrenament. AGERPRES/(AS – autor: Maria Mitrică, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Citiţi şi: 

 

Mehedinţi: O barcă cu motor a lovit un caiac cu patru persoane pe Dunăre, la Orşova; un minor a fost rănit

Sursa: Agerpres

Publicat pe Categorii Fără categorie